Blog

Nieuwe workshops, enthousiaste reacties, HOLY in het nieuws. Hier leest u de laatste nieuwtjes over HOLY.

Clips for GROW bij KRO's Puberruil

Clips for GROW werkte samen met Oxfam Novib mee aan KRO’s Puberruil.

De bewust levende Jella uit Amsterdam ruilt met Elien, dochter van een varkensboer uit het Friese Marum. Jella woont met haar moeder, die een biologische bakkerij heeft, in Amsterdam. Ze is vegetarisch omdat dit beter is voor het milieu en voor de dieren en heeft nog nooit vlees gegeten. Ze houdt van biologisch koken en is in het dagelijks leven veel bezig met duurzaamheid. De ouders van Elien hebben een varkensboerderij met meer dan 6000 varkens in Marum, op de grens van Friesland en Groningen. Elien eet iedere dag een stukje vlees, weet weinig over biologische landbouw en houdt zich niet bezig met de herkomst van producten. Ze helpt mee in de stallen en verdient wat bij met haar eigen ijskar.

Samen met de vriendinnen van Jella gaat Elien tijdens haar verblijf in Amsterdam een Clip for GROW over de wereldwijde voedselverdeling maken (vanaf 13 min). Ze discussiëren pittig over het wel of niet kopen van Fair Traide producten en maken hier een clip over.

Gaat Elien anders denken over duurzaamheid en houdt Jella zich staande op de varkensboerderij. Trekt ze een overal aan en gaat ze mee aan het werk. En wat vindt Elien van de idealen bij Jella thuis.

De aflevering werd zondag 4 augustus uitgezonden. Gemist, hieronder of op de site van puberruil kan je de aflevering terugzien. Veel kijkplezier!

Get Adobe Flash Player
Als het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.

Meer

Later Eerder

twitterbird

HOLY latest tweets