Blog

Nieuwe workshops, enthousiaste reacties, HOLY in het nieuws. Hier leest u de laatste nieuwtjes over HOLY.

Clips voor Tolerantie in Rotterdam

De workshop vond na schooltijd plaats en de kinderen leerden animatie clips maken om meer ICT vaardigheden op te doen. Hoewel Vakmanstad wel samenwerkt met scholen, vinden de activiteiten veelal na schooltijd plaats. Uitgangspunt is (kwetsbare) jongeren vaardigheden te leren waar ze heel hun leven wat aan hebben. Het Vakhuis is in ontwikkeling en te zien als een nieuwe vorm van ’ buurthuis’, waar kinderen in hun vrije tijd naar toe komen om onder leiding van leermeesters uit de praktijk vaardigheden op te doen op de terreinen van Techniek, Zorg, Cultuur en ICT.

 

Ecosofie als inspiratie
Het Vakhuis wordt privaat gefinancieerd. Momenteel zit het nog in een fase van ontwikkeling, maar het is de bedoeling dat deze methodiek uiteindelijk in heel Nederland uit te rollen. Vakmanstad is geïnspireerd door- en handelt vanuit de ecosofie. De jongeren en kinderen uit de wijk komen drie dagen per week naar het Vakhuis om een workshoptraject te volgen. Dit kan elke dag een andere  workshop zijn. Zo geeft Holy acht animatieworkshops elke dinsdagmiddag.


De workshop vindt plaats in het schoolgebouw van Rotterdams vakcollege: De Hef aan de Slaghekstraat 221 3074 LJ Rotterdam. Het betreft leerlingen van groep 7&8 van drie verschillende scholen in de wijk Bloemhof, Rotterdam Zuid.

 

 

 

Meer

Clips voor Vrede en Vrijheid 2014

Ruim vierhonderd kinderen uit groep 7 en 8 uit Woerden e.o maakten animatieclips over vrede en vrijheid in aanloop naar 5 mei, bevrijdingsdag. De beste clips zijn verwerkt in een showreel en vertoond op radio en televisiezender RPL FM Woerden. 

Laat u verrassen door de visie van basisschoolleerlingen en bekijk de showreel hier.

Meer

Later Eerder

twitterbird

HOLY latest tweets