Blog

Nieuwe workshops, enthousiaste reacties, HOLY in het nieuws. Hier leest u de laatste nieuwtjes over HOLY.

Clips voor Duurzaamheid op Het National Sustainability Congres

Met plezier mag HOLY vermelden dat clips gemaakt tijdens Clips voor Duurzaamheid, worden getoond tijdens Het Nationaal Sustainability Congres in ‘s- Hertogenbosch op 30 november 2011. Een succesvol congres met als centrale thema duurzaamheid waar wordt geïnformeerd, genetwerkt en geïnspireerd. Dit jaar is het thema “THE NEXT LEAP”, met goede voorbeelden van bedrijven, netwerken en initiatieven die de stap naar duurzaamheid hebben gemaakt. Dit unieke congres is het jaarlijkse ijkpunt op weg naar een duurzaam Nederland. HOLY inspireert tijdens dit congres met de door jongeren gemaakte en goed doordachte animatieclips over duurzaamheid.

CO2 weg ermee! 

Bekijk hier meer clips gemaakt tijdens Clips voor Duurzaamheid.

Meer

Winnaar Food from the Hood Campagne bekend.

Het was een spannende strijd tussen de klassen die hebben meegedaan aan de ‘Food from the Hood Campagne’! Vanaf 11-11-11 hebben 6 klassen, van 4 verschillende scholen een week lang via social media succesvol campagne gevoerd met hun zelfgemaakte animatieclips over duurzaam eten. Het resultaat: In totaal zijn de clips meer dan 3.000 keer bekeken op het YouTube Campagne Channel.

Het beste is campagne gevoerd door Klas 2VZ van het Calandlyceum Amsterdam. Op vrijdag 18 november om middernacht hadden de clips van deze klas, Vrij zijn door Feike en Sabir en BOER vs. BUSINESS  door Nick en Mariem, bij elkaar opgeteld de meeste views. Gefeliciteerd, 2VZ!

Maar ook de andere klassen hebben flink campagne gevoerd. Een eervolle vermelding gaat naar de clips Bio vs. Poison van Jamal en Janis, Biologische ruzie van Delano, Marc en Sjors en Weet wat je eet van Britt en Rafael, omdat zij meer dan 300 views hebben weten te bemachtigen. 

Bekijk hieronder de winnende clips.

 

Meer

Twee artikelen over HOLY

Op 17 november is HOLY verrast met twee mooie artikelen. Lees hier het artikel in de TROUW Groen over een duurzame samenleving die op school begint. En hier vind je het artikel in de Culemborgse Courant over de Food from the Hood Campagne.

 

TROUW Groen (online) 17 november 2011

 

Trouw de Verdieping, 16 november 2011

Meer

Artikel over Merel Mirage in Groene Telegraaf

Lees hier het artikel over Merel Mirage, oprichtster van HOLY Animatie, in de Groene Telegraaf van 12 november.  Aanleiding voor het stuk is dat zij verkozen werd door Fairbezig.nl als meest 'fairbezige' persoon van Nederland. De Telegraaf volgde haar een dag tijdens haar bezigheden zowel privé als tijdens haar werk en maakte een mooi verslag in woord en beeld. 

Meer

Merel Mirage is uitgeroepen tot winnares van de Fairbezig verkiezing!

Merel, oprichtster van HOLY Animatie, is uitgeroepen tot winnares van de 'Wie is het meest fairbezig.nl' verkiezing. Ze is nu een week lang gastredacteur op de Twitter en Facebook pagina van www.fairbezig.nl. Op zaterdag 5 november wordt ze in de Groene Telegraaf kort voorgesteld en op zaterdag 13 november komt er een uitgebreid verhaal over haar belevenissen van de afgelopen week in de Groene Telegraaf.

Merel is sinds haar tienerjaren bewust bezig met het kopen en gebruiken van fairtrade en biologische producten. Ze wil graag ook anderen laten zien hoe makkelijk, leuk en lekker het is.

Niet alleen in haar persoonlijke leven, maar ook met de projecten van HOLY Animatie, Clips voor Duurzaamheid en Food from the Hood, is ze ‘fair bezig’ omdat hiermee al duizenden jongeren gestimuleerd zijn om bewust na te denken over Duurzaamheid en Fairtrade.

Het mooiste bewijs zijn de clips die jongeren maakten over duurzaamheid en fairtrade, waarin ze hun visie vertaalden naar een animatieclip met een persoonlijke boodschap. Een selectie van de beste ‘Fair Clips’ is te zien op het HOLY YouTube kanaal http://www.youtube.com/holyanimatieplatform. Nog veel meer clips zijn te zien op www.clipsvoorduurzaamheid.nl en www.foodfromthehood.nl.

Ook zijn de animatieclips te zien op het beeldscherm van de HOLY Automaten die gevuld zijn met fairtrade snacks. Zo probeert Merel op allerlei creatieve manieren jongeren handelingsperspectief te bieden voor het bewust denken en handelen op weg naar een eerlijke, gezonde en leuke toekomst!

Volg Merel in de week van 4 tot 11 november 2011 via Facebook en Twitter.

Meer

Later

twitterbird

HOLY latest tweets