Blog

Nieuwe workshops, enthousiaste reacties, HOLY in het nieuws. Hier leest u de laatste nieuwtjes over HOLY.

HOLY bij Bewegende Beelden

HOLY gaf 19 januari een presentatie tijdens het symposium Bewegende Beelden in het instituut voor Beeld en Geluid. Tijdens de presentatie vertelde directrice Merel Mirage onder meer hoe HOLY Animator gebruikt kan worden als initiator voor duurzame verandering in elke organisatie. Met input van de participanten is door HOLY trainer Mette Menting een live animatie gemaakt. Klik hier voor het resultaat.

 

Fotograaf: Tijmen Kielen

Meer

Hoofddorpse Energie Ambassadeurs brengen verslag uit met HOLY

In de week van 16 tot en met 20 januari waren de leerlingen van 3 mavo van het Haarlemmermeer Lyceum in Hoofddorp even geen leerling, maar Energie Ambassadeur! Samen met een klas van het Hoofdvaart College hebben de leerlingen met verschillende activiteiten hun omgeving bewust gemaakt van duurzame energie. Zo hebben de Ambassadeurs met Rank a School bekeken hoe duurzaam hun eigen school is, en zijn ze de wijk in geweest om met buurtbewoners te praten over energieverbruik binnenshuis.

Negen Energie Ambassadeurs hebben de projectweek, een initiatief van het Natuur en Milieucentrum Haarlemmermeer, vastgelegd als ‘Young Reporter’. Met foto’s, blogposts, persberichten én door elke dag een animatieclip te maken met HOLY. Young Reporter Daria: “Het is superleuk om verslag te doen van onze projectweek in animaties. Het is makkelijk om te doen en je kan met een animatie veel korter en sneller laten zien wat je wilt dan bijvoorbeeld met tekst”. De animatieclips werden verspreid via Facebook en Twitter om zo nog meer mensen te overtuigen van het belang van duurzame energie.

Tijdens de eindpresentatie op 20 januari in de aula van het Haarlemmermeer Lyceum hebben de Young Reporters vol trots de animatieclips getoond op groot scherm, in het bijzijn van alle Energie Ambassadeurs, de schoolleiding en Wethouder John Nederstigt van de gemeente Haarlemmermeer. En dat de Energie Ambassadeurs goed werk hebben gedaan werd deze ochtend ook duidelijk: naar aanleiding van hun kritische vragen stapt de scholengemeenschap waar het Haarlemmermeer Lyceum deel van uitmaakt volledig over op groene energie!

Bekijk de clips van de Energie Ambasssadeurs hier


Young Reporter Hicham aan het werk met animatieverslag & Young Reporter op het podium.


HOLY animatieverslag op groot scherm in de aula!

Meer

HOLY laat zich zien tijdens de CEOB beurs

20 en 21 januari zal de jaarbeurs in Utrecht in het teken staan van cultuur binnen het onderwijs. HOLY presenteert haar lesmethode en laat zien hoe jongeren door middel van animatie op een creatieve en innovatieve manier bewust worden van maatschappelijke thema’s.

Het doel van de Cultuur en Onderwijsbeurs is om cultuureducatie in Nederland onder de aandacht te brengen van het complete basisonderwijs, voorgezet onderwijs, lokale en provinciale cultuurinstanties en de Nederlandse gemeentes. Iedereen werkzaam in dit veld kan zich laten inspireren over het culturele lesaanbod.

Wilt u HOLY bezoeken tijdens de beurs? Mail amy@holy.nl voor gratis toegangskaarten. We zijn te vinden bij standnummer A040.

Meer

Later Eerder

twitterbird

HOLY latest tweets