Blog

Nieuwe workshops, enthousiaste reacties, HOLY in het nieuws. Hier leest u de laatste nieuwtjes over HOLY.

Jongeren geven vrijheid door!

Ruud de Wild, Peter Faber en Frans Timmermans jureren Clips voor Vrijheid 2012

Iedereen ervaart vrijheid anders vinden Maartje van Egmond en Laura Smit (14). “Een kind in Nederland droomt van een luxe leven op het strand, terwijl een kind in India verlangt naar een leven op school.” De clip is één van de 10 genomineerden voor de wedstrijd Clips voor Vrijheid 2012.

De landelijke 5 mei viering heeft dit jaar als thema ‘Vrijheid geef je door’. Stichting HOLY laat met het project Clips voor Vrijheid zien hoe jongeren die vrijheid doorgeven. Hoe ervaren jongeren vrijheid? Wat betekent vrijheid eigenlijk?

Ruim 2500 jongeren maakten dit jaar een animatieclip in alweer de zesde editie van Clips voor Vrijheid. De tien genomineerden laten zien dat vrijheid veel kanten heeft. Ze gaan over vooroordelen en kinderarbeid, maar ook over dat iedereen vrij moet zijn om te reizen over de wereld.

De jury bestaat uit echte ambassadeurs voor de vrijheid: dj Ruud de Wild, acteur Peter Faber, Tweede Kamerlid Frans Timmermans en mediakunstenaar, tevens directeur van stichting HOLY Merel Mirage. Zij maken op 2 mei de drie winnaars bekend. Op de bevrijdingsfestivals op 5 mei door heel Nederland worden de beste Clips voor Vrijheid op grote schermen vertoond.

Alle clips zij gebundeld op de speciale Clips voor Vrijheid website: www.clipsvoorvrijheid.nl

Meer

Later Eerder

twitterbird

HOLY latest tweets