Blog

Nieuwe workshops, enthousiaste reacties, HOLY in het nieuws. Hier leest u de laatste nieuwtjes over HOLY.

Clips voor de Vrede van Utrecht

'Vrede door te praten in plaats van te vechten' een belangrijk speerpunt van De Vrede van Utrecht 2013.  

HOLY is benaderd door De Vrede van Utrecht 2013 en is enthousiast een samenwerking aangegaan, om jongeren bewust na te laten denken over vrede en vrijheid. In samenspraak is Clips voor de Vrede van Utrecht tot stand gekomen, waarbij onbeperkt gebruik wordt gemaakt van de HOLY Lesmethode middels het HOLY Partnership.

De Vrede van Utrecht 2013 heeft een uiteenlopend cultureel programma voor jong en oud, ter gelegenheid van de viering en herdenking van 300 jaar Vrede van Utrecht. In 1713 was een historisch moment omdat er in Utrecht voor het eerst aan de onderhandelingstafel in plaats van in een slagveld wereldvrede tot stand kwam. Tijdens de workshops van Clips voor de Vrede van Utrecht denken leerlingen na over dit onderwerp en worden ze zich bewust van de relevantie van het oplossen van conflicten door middel van praten in plaats van vechten. Jongeren verbeelden hun ideeën hierover in een animatieclip.

Bekijk hier meer clips gemaakt tijdens Clips voor de Vrede van Utrecht. 

Meer

Nieuw HOLY project 2012: Clips for GROW

Duurzaamheid, eerlijk eten en actief burgerschap staan bij HOLY hoog in het vaandel. Daarom sluit HOLY zich aan bij GROW - de wereldwijde campagne van Oxfam Novib die als doel heeft oneerlijke voedselverdeling aan te pakken. HOLY ontwikkelt daarvoor een prikkelend nieuw animatie lesprogramma inclusief campagne, getiteld: ‘Clips for GROW’. 

Met ‘Clips for GROW’ voedt en stimuleert HOLY jongeren om creatief en oplossingsgericht na te denken over een eerlijke wereldwijde voedselverdeling, en hun ideeën pro-actief te verbeelden in een animatieclip. De beste clips vormen de spil voor een sociale media campagne voor en door de jongeren om het wereldvoedselprobleem zelf actief onder de aandacht te brengen. 

Voor de kick-off van de ‘Clips for GROW’ campagne organiseert HOLY een filmvertoning op locatie met debat, waarin de jongeren hun eigen ideeën kunnen scherpen aan vooraanstaande gesprekspartners uit de politiek, het bedrijfsleven en vanuit NGO’s. 

 

Meer

Later Eerder

twitterbird

HOLY latest tweets