HOLY lesmethode

HOLY is meer dan alleen een programma waarmee jongeren animaties maken. Dankzij de inzet van sociale media en een animatietool komen inhoud en creativiteit op een slimme manier samen. Jongeren denken spelenderwijs na over actuele thema’s. En uiten dat in vindingrijke, persoonlijke animaties. 

Jongeren laten zichzelf zien

HOLY daagt uit om inzichten en mening in een animatieclip vorm te geven. De online animatietool HOLY Animator is speciaal hiervoor ontwikkeld. Jongeren maken stapsgewijs, eenvoudig en snel hun eigen beeldverhaal. Zij zien direct het inhoudelijke en visuele effect van teksten, beelden en geluiden die ze combineren en in beweging zetten. Zo raken ze enthousiast, wat vaak leidt tot bijzondere resultaten. Door de synergie tussen creativiteit en inhoud vormen ze op eigentijdse manier een mening. En maken ze deze via internet publiekelijk. Jongeren ervaren essentiële waarden die anders vaak abstract blijven.

Voordelen

 • Creatieve educatie met meningsvorming
  Door een animatie te maken, leer je spelenderwijs ook over het thema
 • Eenvoudig online animaties maken
  Binnen 1 uur maak je online een persoonlijke animatieclip met je eigen beeld, geluid en tekst
 • Uitdagende en aansprekende lessen
  Online lesmateriaal zorgt ervoor dat je jezelf laat zien en iets origineels maakt. Een helder stappenplan begeleidt bij het geven en volgen van de lessen 
 • Animaties en visie delen
  Je kunt je animatie overal laten zien en zo je stem in het openbaar laten horen. Via sociale media, bij evenementen en op school via de exclusieve animatiesite en HOLY Automaat 

Leerdoelen

 • Meningsvorming en maatschappelijke bewustwording
  Kritisch leren nadenken over actuele thema’s
 • Mediawijsheid
  Selectief en creatief leren omgaan met media, ICT en internet
 • Creatieve vorming en visuele zelfexpressie 
  Een eigen mening of idee leren uitwerken tot een origineel beeldverhaal
 • Communicatievaardigheden
  Leren samenwerken, discussiëren en presenteren

Voor scholen en organisaties

HOLY biedt een speciaal schoolprogramma en een programma voor organisaties waarbij de aansprekende HOLY Lesmethode doelgericht ingezet wordt. Er zijn losse animatieworkshops met kant-en-klare themaprojecten als Clips voor Vrijheid en Clips voor Duurzaamheid. Maar de lesmethode kan ook worden gebruikt voor eigen projecten en thema’s.

Met een partnership zetten scholen de lesmethode van HOLY naar eigen inzicht en vakoverstijgend in. Tijdens reguliere lessen, projectweken of vakoverstijgend.

Organisaties kunnen een eigen thema onder de aandacht brengen van jongeren. Een organisatie krijgt een kopie van de website zoals van Clips voor Vrijheid. En maakt deze op maat met bijvoorbeeld eigen teksten, beelden en huisstijlelementen.

Werken met de HOLY Animator

HOLY animatieworkshops

Animaties maken en delen