Voor scholen

Al meer dan 34.000 leerlingen deden mee aan het schoolprogramma. Dankzij de aansprekende HOLY Lesmethode leren ze spelenderwijs over actuele thema’s en maken ze hierover een animatieclip. Uw school kan kiezen voor losse workshops van HOLY. Nog effectiever is het om een partnership aan te gaan. Daarbij zet u de lesmethode naar eigen inzicht en vakoverstijgend in. Zo vaak en wanneer u maar wilt.

HOLY Animatieworkshops

 • Tijdens workshops bij u op school verbeelden leerlingen hun gedachten en mening over actuele thema’s en onderwerpen in een animatie. 
 • Dankzij de simpele en veelzijdige online HOLY Animator kunnen leerlingen hun mening snel visualiseren in een eigen beeldtaal. Aan het eind van de workshop worden de animaties met elkaar besproken.
 • Docenten kunnen gebruik maken van online lesmateriaal. Daarmee kunnen docenten een voorbereidende les geven om het thema inhoudelijke verdieping te geven en leerlingen op ideeën te brengen en te enthousiasmeren.
 • Bij thematische workshops doen leerlingen automatisch mee aan de landelijke wedstrijd. Zo zijn bij Clips voor Vrijheid de beste clips tijdens Bevrijdingsfestivals op grote schermen te zien.
 • Na de workshops kunnen jongeren hun animaties overal delen. Via Facebook, Hyves en Twitter, animatiewebsite voor scholen (bij een partnership), op grote schermen in scholen, via de beeldschermen op HOLY Automaten gevuld met verantwoorde snacks. Er is van alles mogelijk, niets is bijna te gek.

Praktische info over animatieworkshops

 • Doelgroep: Leerlingen van 8 tot 18 jaar van alle leerniveaus
 • Vakken/toepassingen: CKV, ICT, Maatschappijleer, talen, Biologie; vakoverschrijdend en tijdens projectweken.
 • Duur: 3 uur of een dagdeel.
 • Benodigdheden: een computer met internet per 2 leerlingen. Geen aparte software nodig.
 • Begeleiding: professionele filmmakers en animatoren met leservaring van HOLY.
 • Thema’s: duurzaamheid, tolerantie, eerlijk eten en vrijheid of thema’s die op uw school spelen.
 • Betaling: gemakkelijk betalen met de Cultuurkaart.

HOLY Partnership

Met een HOLY Partnership maakt u onbeperkt en naar eigen inzicht gebruik van de aansprekende HOLY Lesmethode. U kunt de online animatietool en het lesmateriaal van HOLY gebruiken tijdens reguliere lessen en projecten. Of vakoverstijgend inzetten. Zo vaak en wanneer u maar wilt. Ook krijgen docenten trainingen om zelf inspirerende animatielessen te kunnen geven en het maximale uit de lesmethode te halen. Nog een pluspunt: uw leerlingen doen steeds meer ervaring op. Zo benutten ze de voordelen van de lesmethode optimaal.

Voordelen van het HOLY Partnership

 • Aansprekende lesmethode naar eigen inzicht inzetten: 
  Uw school zet de online lesmethode van HOLY voor leraren en leerlingen structureel, naar eigen inzicht en vakoverstijgend in. Bijvoorbeeld voor onderwerpen of thema’s die op uw school spelen.
 • Leerlingen laten hun clips zien op animatiesite en schermen van uw school: 
  Uw school krijgt een animatiesite met eigen huisstijlelementen, waarop leerlingen hun clips kunnen laten zien. Met de bijbehorende speciale afspeelfunctie kunt u bovendien de gemaakte clips op schermen tonen binnen uw school. Ook kunnen leerlingen hun clips laten zien op HOLY Automaten.
 • Eenvoudig en op maat lessen samenstellen: 
  Docenten kunnen de animatiesite online beheren. Zelfgekozen onderwerpen toevoegen, eigen teksten en beeldmateriaal uploaden en zelfs wedstrijden uitschrijven.
 • Goedkoper: zélf animatielessen geven: 
  HOLY traint docenten zodat zij zélf inspirerende animatielessen kunnen geven. Ook leerlingen kunnen een training krijgen voor inhoudelijke verdieping of om te kunnen assisteren bij andere klassen. U hebt niet langer externe workshopleiders nodig.  
 • Gebruiksgemak HOLY Animator en direct visie delen: 
  Leerlingen maken binnen 1 lesuur een clip en delen de animaties en visies via sociale media. Hun visie en werkstuk wordt openbaar in plaats van dat het in de kast verdwijnt.

Ontdek wat uw school allemaal met een partnership kan doen. Klik hier voor meer informatie of bel ons op 020  716 37 70. Wij denken graag met u mee.

HOLY Automaat

Verantwoord snacken op school? Kletsen over duurzaamheid of andere maatschappelijke thema’s tijdens de pauze? Het kan met een HOLY Automaat bij u op school. Een HOLY Automaat is gevuld met eerlijke en gezonde biologische snacks. De automaat heeft bovendien een ingebouwd beeldscherm met jukebox waarop de gemaakte animatieclips te bewonderen zijn. Ook kunt u de automaat voorzien van eigen gekozen verantwoorde producten. Lees meer over de mogelijkheden of bel ons gerust.

Animatieworkshops met actuele thema's

Docenten over HOLY

Vakoverstijgend werken met het HOLY Partnership

“De workshop had diepgang en liet de leerlingen goed nadenken over het thema. Echt een stukje bewustwording!”
Docent Heerbeeck College - Best
“Wij denken dat als leerlingen bezig zijn met meerdere vakken met hetzelfde thema dat het meer beklijft en dat HOLY daar een belangrijke rol in speelt”
CKV-docente Erfgooiers College - Huizen
“Ik had de tool gelijk door en maakte in een blokuur een clip. Dat ging dus heel snel en gemakkelijk. Het is leuk om een clip te maken. Het is echt van jou en je kan altijd terugzien wat je gemaakt hebt”
Leerling Erfgooiers College - Huizen