Themaprojecten

Een aantal themaprojecten genieten inmiddels grote bekendheid. Al meer dan 30.000 jongeren maakten clips over vrijheid, duurzaamheid en eerlijk eten. En er komen geregeld nieuwe themaprojecten van HOLY en initiatieven van scholen en organisaties bij. Jongeren zijn supertrots op hun clips en verspreiden hun clips maar al te graag. Via sociale media, themawebsite en HOLY Automaten op school.

Ontstaat naar aanleiding van de moord op Theo van Gogh. Op een Amsterdamse school maken leerlingen net na zijn dood ontroerende animaties. De clips geven het verdriet en de woede zo krachtig weer, dat het Oosterpark Bevrijdingsfestival ze op 5 mei vertoont. Inmiddels is Clips voor Vrijheid uitgegroeid tot een landelijk begrip. De beste clips worden vertoond op grote schermen tijdens de Bevrijdingsfestivals.

Download hier de brochure, of kijk op www.clipsvoorvrijheid.nl

Al sinds de oprichting zet HOLY zich in voor een duurzame en betere wereld. Voor mens, milieu en dier. Zo bevat een HOLY Automaat alleen fairtrade snacks. Om jongeren bewust te maken van het belang hiervan is Clips voor Duurzaamheid ontwikkeld. Tijdens de workshops komen verschillende aspecten van duurzaamheid aan bod, zoals de impact van vervoer en energie- en waterverbruik op onze dagelijkse leefomgeving. De beste clips worden vertoond op duurzaamheidsevenementen zoals de Dag van de Duurzaamheid, het Duurzame 100 diner en in de HOLY Automaten.

Download hier de brochure, of kijk op www.clipsvoorduurzaamheid.nl

De tijd dat we zelf vee houden, vissen vangen en eigen groente kweken ligt ver achter ons. Bijna alle soorten groenten, zuivel, vlees en vis uit alle hoeken van de wereld koop je tegenwoordig gewoon bij de supermarkt. Food from the Hood maakt jongeren bewust van het belang van eerlijk eten en lokaal verbouwd voedsel. Jongeren gaan de boer op. Ze ervaren met eigen ogen hoe eten op een eerlijke en duurzame manier wordt verbouwd. Na het bezoek aan de duurzame boerderij maken ze tijdens workshops een animatie over eerlijk eten. De animatieclips maken onderdeel uit van een smaakmakende campagne over eerlijk eten.

Download hier de brochure, of kijk op wwww.foodfromthehood.nl

Clips for Grow daagt jongeren uit om creatief en oplossingsgericht over een eerlijke wereldwijde verdeling van voedsel na te denken en hun ideeën te verbeelden in een animatieclip. Deze clips vormen de spil van een internationale sociale media campagne voor en door de jongeren om het huidige wereldvoedselprobleem onder de aandacht te brengen bij een groot publiek. De campagne sluit aan bij de internationale Oxfam Novib GROW campagne. Zo worden de jongeren GROW-campagnevoerder met hun eigen clip!

Download hier de brochure, of kijk op www.clipsforgrow.com

In 2013 is het 150 jaar geleden dat er een einde kwam aan de slavernij in de toenmalige Nederlandse koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen. Dit historische feit wordt dit jaar groots herdacht. In aansluiting hierop gaat HOLY in 2013 het nieuwe project ’Clips over Slavernij’ ontwikkelen, waarin jongeren bewust worden gemaakt van de geschiedenis van de slavernij en actief worden betrokken bij het debat over de hedendaagse slavernij.

Kijk op www.clipsoverslavernij.nl

Clips for GROW worden gezien!

Clips voor Vrijheid bij het Jeugdjournaal

Clipsvertoning op festivals

“Het maken van Clips voor Vrijheid zou vast opgenomen moeten worden in het (maatschappelijk) curriculum van elke scholier. Bewustwording, bewustzijn van vrijheid en het recht op vrijheid zijn essentieel voor de kwaliteit van ons bestaan”
Jurylid Louis Hilgers over Clips voor Vrijheid