Blog

Nieuwe workshops, enthousiaste reacties, HOLY in het nieuws. Hier leest u de laatste nieuwtjes over HOLY.

Clips over Slavernij op het Keti Koti festival en in het Amsterdam Museum

Ruim 170 enthousiaste Amsterdamse jongeren hebben de afgelopen tijd clips gemaakt over het slavernijverleden en moderne slavernij tijdens workshops Clips over Slavernij.

Clips over Slavernij daagt jongeren uit om hun mening en ideeën over het slavernijverleden en hedendaagse vormen van slavernij te verbeelden in een animatieclip. HOLY wil jongeren met het project Clips over Slavernij bewust maken van het Nederlandse slavernij verleden èn ze actief betrekken bij het debat over de hedendaagse slavernij.

Wat heeft Slavernij met jou te maken? Wat is het grootste verschil tussen de koloniale slavernij en de hedendaagse slavernij? Kan je je voorstellen bezit te zijn van een ander? Wist jij dat slaven vroeger geen schoenen mochten dragen? Deze onderwerpen komen aan bod tijdens de workshops van Stichting HOLY. En dat zie je terug in de clips die door de jongeren zijn gemaakt.

Alle jongeren doen met hun clips mee aan de slavernij clipwedstrijd. De winnende en genomineerde clips worden vertoond aan een groot publiek tijdens de viering van de afschaffing van de Slavernij 1 juli 2013 op het Amsterdamse Keti Koti festival en in de tentoonstelling ’De zwarte bladzijde van de Gouden Eeuw’ in het Amsterdam Museum. Zo worden jongeren zich ervan bewust dat hun stem telt!

Benieuwd hoe jongeren op creatieve wijze hun mening verbeelden en nadenken over het slavernijverleden, uitbuiting en huidige vormen van slavernij? Bekijk en deel de clips online op www.clipsoverslavernij.nl

Meer

Later Eerder

twitterbird

HOLY latest tweets