Blog

Nieuwe workshops, enthousiaste reacties, HOLY in het nieuws. Hier leest u de laatste nieuwtjes over HOLY.

'Fair Clip van de Dag' tijdens Fairtrade Week

26 oktober 2011 begint de landelijke Fairtrade Week. Een week waarin Fairtrade producten centraal staan. ‘Zet Fairtrade producten op je boodschappenlijstje, en koop naast (h)eerlijke producten ook een betere wereld.' Dat is de oproep van Stichting Max Havelaar. HOLY steunt deze actie van harte en verspreidt daarom deze week dagelijks via Twitter de ‘Fair Clip van de Dag’.

De ‘Fair Clips van de Dag’ zijn tijdens ‘Clips voor Duurzaamheid’ en ‘Food from the Hood’ door jongeren gemaakt. “Zij verlangen naar eten en hij naar geld”, “ weet wat je draagt” en “Go Fair!”. Dit zijn de ideeën van jongeren over Fairtrade verbeeld in de animatieclips.

Merel Mirage, de oprichtster van HOLY, laat tijdens de Fairtrade Week op de Facebook pagina ‘fairbezig’ zien waarom zij fair bezig is. Met het project Clips voor Duurzaamheid heeft Merel al duizenden jongeren gestimuleerd bewust na te denken over duurzaamheid en Fairtrade. Jongeren hebben hun ideeën over deze thema’s omgezet in animatieclips. Vind jij ook dat ze ‘fair bezig’ is? Like hier dan haar bericht op Facebook.

Kijk hieronder de 'Fair Clip' van vandaag!

Meer

Kick-off ‘Food from the Hood’ geslaagd

Een clipwedstrijd, quiz en de onthulling van een HOLY Automaat, en dat alles in 1 lesuur. Vandaag vond op het Koningin Wilhelmina College in Culemborg de officiële kick-off van Food from the Hood plaats.

Alle leerlingen die op 8 september naar de biologische boerderij Caetshaege zijn geweest, hebben hun zelfgemaakte animatie vertoond voor heel de klas, de pers én wethouder Geertzen.

De wethouder was ook een van de juryleden van de clipwedstrijd, waarvan de winnende clips straks deel uitmaken van de smaakmakende Food from the Hood campagne om eerlijk eten onder de aandacht te brengen.

De jury heeft alle clips goed bekeken en op boodschap, originaliteit en techniek beoordeeld. Het KWC zal met de beste drie clips strijden tegen de andere scholen om de titel ‘Food from the Hood – class of 2011’ en natuurlijk een mooie prijs. De beste clip is volgens de jury gemaakt door Paulien en Elise. Met deze clip, en de nummer 2 en 3 van het KWC, zal straks de hele klas strijden om de titel ‘Food from the Hood – class of 2011’, en natuurlijk een mooie prijs.

Om het feest compleet te maken is ook een interactieve HOLY automaat onthult door wethouder Geertzen,  vol met duurzame snacks. Op de automaat zijn alle clips te zien die voor Food from the Hood worden gemaakt. Dus straks niet meer alleen van het KWC, maar ook van de andere deelnemende scholen. 

Bekijk hier de winnende clip van Paulien en Elise


De leerlingen presenteren enthousiast hun animatieclips


De vakjury: Merel Mirage van HOLY, wethouder Geertzen en medeleerlingenWethouder Geertzen onthult de HOLY Automaat gevuld met duurzame snacks

Klik hier voor meer foto's.

Meer

Later Eerder

twitterbird

HOLY latest tweets