Blog

Nieuwe workshops, enthousiaste reacties, HOLY in het nieuws. Hier leest u de laatste nieuwtjes over HOLY.

Weekend-event Clips for Europe

Inspirerend, informatief, creatief en grensoverschrijdend. Zomaar een greep uit de reacties van de deelnemers van het weekend-event ‘Clips for Europe’.

Tijdens het weekend van 30 november en 1 december kwamen meer dan 30 jongeren bijeen in het prachtige kasteel Slot Assemburg in Heemskerk. Het gemixte jongerengezelschap -bestaande uit o.a. leden van de NJR, Straatvisie en studenten-, kreeg een veelzijdig programma aangeboden met als doel inhoudelijke en creatieve verdieping voor het maken van hun persoonlijke animatieclip gericht aan EuropaHet programma bestond o.a. uit inspirerende ontmoetingen met beleidsmakers, informatieve workshops, bevlogen debatten en animatie workshops waarbij de verdieping in beeld werd omgezet.

Door de bevlogenheid van deelnemers, de inhoudelijke verdieping van het programma en de creatieve ondersteuning tijdens het animeren, zijn er prachtige clips gemaakt met elk een sterke beeldboodschap aan Europa! (Bekijk ze op www.clipsforeurope.eu )

En nu?

Nu alle deelnemers hun boodschap aan Europa hebben omgezet in een animatieclip is het zaak om deze clips onder de aandacht te brengen van Europarlementariërs. De eerste stap is al gezet. Tijdens het weekend zijn de clips via twitter verspreid en verzonden naar Europarlementariërs als Neelie Kroes, Bas Eickhout, Wim van de Kamp en Sophie in t Veld. De volgende stap zal in 2014 plaatsvinden. Jongeren reizen naar Brussel om hun clips en bevindingen daar te presenteren aan beleidsmakers.

To be continued…

Meer

Later Eerder

twitterbird

HOLY latest tweets