Blog

Nieuwe workshops, enthousiaste reacties, HOLY in het nieuws. Hier leest u de laatste nieuwtjes over HOLY.

Nieuwjaarsclip 2012

HOLY Animatie blikt terug op een succesvol jaar. Ruim 4.000 jongeren hebben tijdens workshops verrassende en persoonlijke animatieclips gemaakt over o.a. Vrijheid, Duurzaamheid en Tolerantie; de smaakmakende Food from the Hood clipcampagne over eerlijk eten was een groot succes; de huisstijl en alle websites zijn vernieuwd; er is een HOLY Automaat in het Europees Parlement geplaatst; honderdduizenden bezoekers bekeken de Clips voor Vrijheid op de landelijke bevrijdingsfestivals; en Merel Mirage, directeur van HOLY, is verkozen tot meest fairtrade 'bezige' persoon  van Nederland.

Kortom, een jaar om trots op te zijn. Met deze nieuwsjaarsclip wensen wij u een paradijselijk 2012 toe.

Meer

De gezonde schoolkantine

Op 12 december 2011 heeft Het Kwadrant in Bergen op Zoom ‘De Schoolkantine Award 2011' gewonnen. De award is uitgereikt door het Voedingscentrum. Het aanbod in de kantine van Het Kwadrant is structureel en op een verrassende manier gezonder gemaakt. Geen frituur, snoep en chips meer, maar gratis fruit en gezonde producten gemaakt door leerlingen. Tijdens deze uitreiking in de Haagse Hoge School lieten docenten zich inspireren door onder andere gezonde voedingleveranciers. HOLY was ook aanwezig met het project Food from the Hood en levert graag een bijdrage aan de bewustwording van jongeren over gezonde voeding.

Alle schoolkantines gezond in 2015! Leerlingen die bewust voor gezond kiezen en ontdekken dat gezond ook lekker kan zijn. Dat is waar het voedingscentrum en de overheid naar streven: een aanbod van gezonde voeding op het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Een gezonde kantine zorgt ervoor dat leerlingen essentiële voedingsstoffen binnen krijgen, met als gevolg betere (leer)prestaties, meer energie en een gezond gewicht.

Hoe kan een school een gezonde kantine realiseren? schakel de schoolbrigades van het voedingscentrum in Zij bieden ondersteuning bij het optimaliseren van het aanbod in kantines, stellen samen met de school haalbare doelen op en adviseren over de uitvoering en implementatie van de gezonde kantine.

Meer

HOLY clips vertoond bij het Landelijk Congres Zwerfjongeren

Tijdens het Landelijk Congres Zwerfjongeren 2011 werden podiumgesprekken ingeleid met zeven HOLY animaties van dak- en thuisloze jongeren, om zo het aanwezige publiek door hun ogen te laten kijken. De clips zijn gemaakt in aanloop naar het congres en in samenwerking met United Voices, landelijk platform voor zwerfjongeren. In deze clips verbeelden zwerfjongeren uit Rotterdam en Utrecht hun wensen en hun leefwereld.

De actieve rol voor de jongeren zelf is doorgezet in het congres: Zij lieten hun stem horen in discussies, optredens en door middel van HOLY animatieclips.

Eind van de middag vatte jongere Bjorn de dag samen in een ter plekke gemaakte clip. Belangrijkste boodschap in de clip: ‘Niet alleen luisteren, maar vooral doen!’. Ter afsluiting van het congres trapt Staatssecretaris Van Veldhuijzen van Zanten samen met jongeren de TOUR Zwerfjongeren af met een HOLY clip. Bekijk hieronder een kort videoverslag van deze afsluiting.

Meer

Huldiging Food from the Hood Class 2011

Dat de ‘Food from the Hood Campagne’ een succes was is een feit. De campagne clips over duurzaam eten zijn meer dan 3000 keer bekeken. Klas 2VZ van het Calandlyceum in Amsterdam heeft de campagne gewonnen. De clips van deze klas zijn het meest bekeken op het Campagne YouTube Kanaal van Food from the Hood. Op 2 december is deze klas gehuldigd tot Food from the Hood Class 2011.

Bekijk hieronder een videoverslag van de huldiging.

Meer

Later Eerder

twitterbird

HOLY latest tweets