Blog

Nieuwe workshops, enthousiaste reacties, HOLY in het nieuws. Hier leest u de laatste nieuwtjes over HOLY.

Clips for GROW bij KRO's Puberruil

Clips for GROW werkte samen met Oxfam Novib mee aan KRO’s Puberruil.

De bewust levende Jella uit Amsterdam ruilt met Elien, dochter van een varkensboer uit het Friese Marum. Jella woont met haar moeder, die een biologische bakkerij heeft, in Amsterdam. Ze is vegetarisch omdat dit beter is voor het milieu en voor de dieren en heeft nog nooit vlees gegeten. Ze houdt van biologisch koken en is in het dagelijks leven veel bezig met duurzaamheid. De ouders van Elien hebben een varkensboerderij met meer dan 6000 varkens in Marum, op de grens van Friesland en Groningen. Elien eet iedere dag een stukje vlees, weet weinig over biologische landbouw en houdt zich niet bezig met de herkomst van producten. Ze helpt mee in de stallen en verdient wat bij met haar eigen ijskar.

Samen met de vriendinnen van Jella gaat Elien tijdens haar verblijf in Amsterdam een Clip for GROW over de wereldwijde voedselverdeling maken (vanaf 13 min). Ze discussiëren pittig over het wel of niet kopen van Fair Traide producten en maken hier een clip over.

Gaat Elien anders denken over duurzaamheid en houdt Jella zich staande op de varkensboerderij. Trekt ze een overal aan en gaat ze mee aan het werk. En wat vindt Elien van de idealen bij Jella thuis.

De aflevering werd zondag 4 augustus uitgezonden. Gemist, hieronder of op de site van puberruil kan je de aflevering terugzien. Veel kijkplezier!

Get Adobe Flash Player
Als het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.

Meer

Clips voor Tolerantie in Rotterdam

De workshop vond na schooltijd plaats en de kinderen leerden animatie clips maken om meer ICT vaardigheden op te doen. Hoewel Vakmanstad wel samenwerkt met scholen, vinden de activiteiten veelal na schooltijd plaats. Uitgangspunt is (kwetsbare) jongeren vaardigheden te leren waar ze heel hun leven wat aan hebben. Het Vakhuis is in ontwikkeling en te zien als een nieuwe vorm van ’ buurthuis’, waar kinderen in hun vrije tijd naar toe komen om onder leiding van leermeesters uit de praktijk vaardigheden op te doen op de terreinen van Techniek, Zorg, Cultuur en ICT.

 

Ecosofie als inspiratie
Het Vakhuis wordt privaat gefinancieerd. Momenteel zit het nog in een fase van ontwikkeling, maar het is de bedoeling dat deze methodiek uiteindelijk in heel Nederland uit te rollen. Vakmanstad is geïnspireerd door- en handelt vanuit de ecosofie. De jongeren en kinderen uit de wijk komen drie dagen per week naar het Vakhuis om een workshoptraject te volgen. Dit kan elke dag een andere  workshop zijn. Zo geeft Holy acht animatieworkshops elke dinsdagmiddag.


De workshop vindt plaats in het schoolgebouw van Rotterdams vakcollege: De Hef aan de Slaghekstraat 221 3074 LJ Rotterdam. Het betreft leerlingen van groep 7&8 van drie verschillende scholen in de wijk Bloemhof, Rotterdam Zuid.

 

 

 

Meer

Clips voor Vrede en Vrijheid 2014

Ruim vierhonderd kinderen uit groep 7 en 8 uit Woerden e.o maakten animatieclips over vrede en vrijheid in aanloop naar 5 mei, bevrijdingsdag. De beste clips zijn verwerkt in een showreel en vertoond op radio en televisiezender RPL FM Woerden. 

Laat u verrassen door de visie van basisschoolleerlingen en bekijk de showreel hier.

Meer

HOLY genomineerd voor IPON Awards 2014!

Clips for GROW is genomineerd als meest innovatieve project op het gebied van mediawijsheid voor de IPON Awards 2014. Het project is één van de drie genomineerden die kans maakt op de Innovatieve IPON mediawijsheid.net Award!


Het expertisecentrum Mediawijzer.net heeft tot doel mediawijsheid te bevorderen, met speciale focus op jongeren tussen de 10 en 14 jaar.

clipsforgrow.nl 

Meer

Weekend-event Clips for Europe

Inspirerend, informatief, creatief en grensoverschrijdend. Zomaar een greep uit de reacties van de deelnemers van het weekend-event ‘Clips for Europe’.

Tijdens het weekend van 30 november en 1 december kwamen meer dan 30 jongeren bijeen in het prachtige kasteel Slot Assemburg in Heemskerk. Het gemixte jongerengezelschap -bestaande uit o.a. leden van de NJR, Straatvisie en studenten-, kreeg een veelzijdig programma aangeboden met als doel inhoudelijke en creatieve verdieping voor het maken van hun persoonlijke animatieclip gericht aan EuropaHet programma bestond o.a. uit inspirerende ontmoetingen met beleidsmakers, informatieve workshops, bevlogen debatten en animatie workshops waarbij de verdieping in beeld werd omgezet.

Door de bevlogenheid van deelnemers, de inhoudelijke verdieping van het programma en de creatieve ondersteuning tijdens het animeren, zijn er prachtige clips gemaakt met elk een sterke beeldboodschap aan Europa! (Bekijk ze op www.clipsforeurope.eu )

En nu?

Nu alle deelnemers hun boodschap aan Europa hebben omgezet in een animatieclip is het zaak om deze clips onder de aandacht te brengen van Europarlementariërs. De eerste stap is al gezet. Tijdens het weekend zijn de clips via twitter verspreid en verzonden naar Europarlementariërs als Neelie Kroes, Bas Eickhout, Wim van de Kamp en Sophie in t Veld. De volgende stap zal in 2014 plaatsvinden. Jongeren reizen naar Brussel om hun clips en bevindingen daar te presenteren aan beleidsmakers.

To be continued…

Meer

twitterbird

HOLY latest tweets